Buitenspeelgoed

BuitenspeelgoedDoor de komst van spelcomputers, televisietoestellen en tablets zitten kinderen meer dan ooit op de bank. Dit is zonde als je weet dat er veel buitenspeelgoed op de markt is. Stuur je kind dus naar buiten en laat hem of haar er met volle teugen genieten van het buitenspeelgoed en de gezonde buitenlucht.

Buitenspeelgoed hoeft niet complex of duur te zijn. Een eenvoudige voetbal of hoepel is al voldoende om alleen of met enkele vriendjes samen te spelen. Je hebt er alleen wat ruimte voor nodig. Ook een skelter valt onder buitenspeelgoed. Geef kinderen een skelter, wat krijt en een fluitje en voor je het weet hebben ze een stratencircuit getekend en speelt er iemand de politieagent die het verkeer stuurt. Kinderen hebben nu eenmaal een grote fantasie, je moet ze enkel prikkelen en ze op weg zetten.

Buitenspeelgoed kan ook een permanente plaats innemen in je tuin. Een houten schommel, speeltuig of boomhut garanderen wekenlang speelplezier, vooral in de zomer. Denk bij de aankoop wel aan de duurzaamheid van het buitenspeelgoed. Plastic speelgoed is veel goedkoper dan de houten variant, maar hou er wel rekening met dat het dan minder lang meegaat. Op het einde van de rit komt het vaak duurder uit om elk jaar nieuw speelgoed te moeten kopen. Ook is massief houten speelgoed veel steviger en bijgevolg veiliger voor je spelende kroost. Overweeg dus zeker de aankoop van houten buitenspeelgoed.

Het blijft altijd lastig je kinderen te verrassen, dit is één van de moeilijkste taken van een ouder. Wat ongetwijfeld een schot in de roos wordt, is een springkasteel. Zelfs volwassenen worden terug kinds als ze een springkasteel betreden. Daarom huren ouders het bij een communie, huwelijk of verjaardagsfeest. Op het internet vind je snel en eenvoudig verschillende verhuurders bij je in buurt. Stel ’s morgens vroeg het springkasteel op zodat je kinderen het zien staan en niet meer willen ontbijten voordat ze zich hebben kunnen uitleven. Nodig op voorhand ook hun vriendjes uit, zodat de pret eens zo groot is. Je kan ook een zandbak bouwen als verrassing voor je kinderen. Hoewel ze hier niet in zullen springen, zal de pret niet minder zijn bij het bouwen van de zandkastelen.

Voordelen van buiten spelen
Buiten spelen is niet enkel leuk voor de kinderen, het is nog gezond ook. Zonder dat ze erbij stil staan, bewegen ze heel de dag. Hun gezondheid gaat er merkelijk op vooruit in vergelijking met kinderen die de hele dag naar een scherm kijken. Ook de weerstand neemt toe naarmate ze meer buiten spelen en in contact komen met bacteriën. Tenslotte stijgt hun energiepeil enorm, omdat ze elke dag druk in de weer zijn en niet stilzitten. Kortom, de gezondheid en het welzijn verbetert aanzienlijk.
Buiten spelen verbetert de creativiteit van je kind. Elke dag gebruiken ze hun handen en voeten, wat de motorische ontwikkeling ten goede komt. Daarnaast zouden het geen kinderen zijn, als het speelgoed na een tijd geen ander doel krijgt. Een golfstick wordt al snel een geweer en voor je het weet spelen ze naast minigolf ook nog oorlogje met hetzelfde speelgoed. Er zijn geen beperkingen waardoor hun creativiteit ten volle benut wordt.

Maar er is ook tuin speelgoed!
Bijvoorbeeld Wickey de speeltoestellen expert van Europa. Het is een van de grootste aanbieders van buitenspeelgoed zoals speeltoestellen, schommels, schommelzitjes, speelhuisjes, zandbakken en klimtorens.