01 Jan

Welke tablet is het meest geschikt voor een peuter van 2?

Wie heeft er tegenwoordig geen tablets in huis? Bijna elk huishouden heeft er wel eentje en vaak meerdere. Kinderen weten daar al heel snel goed mee om te gaan en ze weten alle leuke spelletjes en filmpjes heel snel te vinden, vaak nog sneller dan jou.

Gewone tablets zijn alleen niet echt veilig voor kleine kindjes en kleine kindjes zijn niet veilig voor de tablets. Kindjes laten een tablet makkelijk vallen en er staan misschien wel dingen op die niet geschikt zijn voor kleine kinderen. Gelukkig zijn er tegenwoordig kindertablets te krijgen.

Welke tablet dan het meest geschikt is voor een peuter van 2? Dat ligt aan jouw voorkeuren en die van jouw peuter.

Waar let je op bij het kopen van een tablet voor een peuter van 2

Een kindertablet lijkt veel op een gewone tablet, maar er zijn aanpassingen gedaan, waardoor het meer geschikt is voor kleine kinderen. De onderdelen zijn minder duur en hebben ze vaak een bescherming waardoor het niet zo'n ramp is als jouw kleintje de kindertablet laat vallen.

Bij een kindertablet kan jij als ouder ook instellen wat er wel en niet bekeken kan worden en vaak kan je ook instellen hoe lang een kindertablet gebruikt kan worden. Dit zijn allemaal punten om op te letten wanneer je gaat kijken voor een kindertablet, zodat jij en jouw kindje er ook lang plezier van hebben.

Andere aandachtspunten bij het kopen van een kindertablet

Let erop dat de tablet ook echt geschikt is voor een peuter van twee jaar oud. Vaak wordt een tablet geleverd met spelletjes, filmpjes en zelfs leermogelijkheden. Het kan geld kosten als je die extra moet downloaden, maar als ze al bij de kindertablet zitten, dan heb je daar geen extra kosten aan.

Sommige kindertablets hebben een zogenoemd blue light filter. Dit is beter voor de ogen van jouw kindje. Sommige kindertablets kan je instellen per gebruiker. Dit is handig als je kindjes van verschillende leeftijd hebt, of als jij zelf ook gebruik van de tablet wil kunnen maken.

De meeste kindertablets hebben een standaardgeheugen van bijvoorbeeld 8GB of 16Gb. Bij sommige tablets kan je dit geheugen uitbreiden. Dat is wel zo handig als je denkt veel filmpjes of spelletjes te downloaden. Zo kan je makkelijk alles wat jouw kleintje leuk vindt bewaren en ook offline gebruiken.

Kiezen uit alle tablets voor kinderen van 2 jaar

Er zijn veel goede kindertablets te krijgen, maar het ligt echt aan jouw voorkeuren, en die van jouw kindje, wat nou werkelijk de beste tablet voor jouw kindje van 2 jaar is. Vergelijk ze dus goed met elkaar en kijk welke functies en spelletjes jij belangrijk vindt. Een kindertablet is niet alleen heel erg leuk entertainment, maar kan ook heel leerzaam zijn, zolang kinderen er maar niet de hele tijd achter zitten. Een timer is dus altijd aan te raden, want dan hoef jij niet de vervelende ouder te zijn die zegt dat het genoeg is, maar weet jouw kindje dat als de timer afgaat, het tijd is om iets anders te gaan doen.

+